INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY
Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2024/2025 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły.
W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego.
INTENDENT TEL 509-972-127
SEKRETARIAT TEL 48/331-24-13
Deklaracja obiadowa do pobrania
Opłata za obiady
Uwaga!!! Zmiana w zakresie wpłat za obiady
Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną przez nowy system zamawiania posiłków „zamowposilek.pl”. Rejestracja jest już uruchomiona.
Rejestracja jest możliwa na naszej stronie internetowej:
https://aplikacja.zamowposilek.pl/users/sign_in
Poniżej znajdują się linki do filmów instruktażowych (należy kliknąć w poniższe linki aby otworzyć lub skopiować do przeglądarki internetowej):
Jak się zarejestrować: https://youtu.be/mVUF8pUVsQM
Jak zapłacić i zamawiać posiłki: https://bit.ly/2J7 o0xz
Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.
Po tym terminie nastąpi blokada zamówień na ten miesiąc.
Informacja dotycząca odpisów za obiady:
Rodzice będą mieli możliwość anulowania zamówionych posiłków do godz. 8:00 w dniu wydania posiłku przez aplikację.
Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną przez nowy system zamawiania posiłków „zamowposiłek.pl ”. Rejestracja jest uruchomiona.
Terminy wpłat za obiady od 01.11.2024 – 05.11.2024(do godz.16.00).
Po tym terminie wpłaty przechodzą na miesiąc grudzień.
Proszę o wpłaty kwoty na dany miesiąc kwota inna będzie wyrzucana z systemu .
Nie ma możliwości wpłaty innej kwoty niż na dany miesiąc.
Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.
Opłata za obiady za miesiąc Listopad 2024 r. wynosi ;
dla Kl. 0A – 8 19 X 5,00 zł = 95,00 zł
dla klas 1-8 19 x 5 zł = 95 zł
nauczyciele 19 X 10,00 zł = 190,00 zł
JADŁOSPIS – Listopad 2024 (18.11.2024 – 22.11.2024)
Poniedziałek 18.11.2024
Zupa meksykańska z mięsem wieprzowym ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 350ml,gotowana(mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, fasola czerwona, natka pietruszki papryka czerwona, kukurydza, passata pomidorowa, sól, przyprawy) Chleb starodawny, bułka gryzka pszenna, chleb pytlowy pszenno-żytni, chleb pasterski(mąka pszenna, mąka żytnia) 40g,jabłko150g,
Wtorek 19.11.2024
Pierogi z serem białym 300g gotowane (mąka pszenna, jaja, sól, ser twaróg półtłusty, mleko, cukier, cukier waniliowy)z musem truskawkowo-jogurtowym 50g (truskawka, jogurt naturalny ,żywe kultury bakterii, cukier, cukier waniliowy),chipsy z marchwi i rzodkwi białej 50g, kompot z wiśni i jabłek (wiśnia, jabłko, cukier)200ml
Środa 20.11.2024
Gulasz z wieprzowiny od szynki z natką pietruszki 170 ml duszony ( mięso do szynki wieprzowe, marchew, pietruszka, seler , por, cebula ,olej rzepakowy natka pietruszki, tymianek, majeranek, rozmaryn, mąka pszenna, czosnek ,czosnek granulowany, pieprz, sól, papryka mielona słodka) ziemniaki 200g,sałatka z buraka czerwonego gotowanego z jabłkiem, cebulą i oliwą z oliwek 100g melisa z pomarańczą(herbata ziołowa melisa, pomarańcza, cukier) 200ml
Czwartek 21.11.2024
Zupa jarzynowa z ziemniakami ,natką pietruszki350ml gotowana(udziec indyk, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler , por, cebula, kalafior, brokuł, brukselka, passata pomidorowa ,śmietana 18%, mleko, natka pietruszki, masło, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka czerwona, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, sól, papryka mielona słodka,)gruszka 200g Chleb starodawny, bułka gryzka pszenna, chleb pytlowy pszenno-żytni, chleb pasterski(mąka pszenna, mąka żytnia) 40g,jogurt owocowy pitny( smaki; owoce leśne, brzoskwinia, truskawka malina) (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych ,około 8%owoce )370g,
Piątek 22.11.2024
Paluszki rybne 100g smażone (paluszki rybne z morszczuka, bułka tarta, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy) kasza jęczmienna 100g( jęczmień) ,surówka z kapusty kiszonej z marchwi, jabłka, cebuli oliwa z oliwek, natka pietruszki 100g sok jabłko-gruszka 100% owoców (jabłko, gruszka,)200ml
1.Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki
2.Jadłospis może ulec zmianie
3.Zawartość soli wynosi 1,3g ,
4. Zawartość cukru wynosi 5g ,
5.Do smażenia używamy olej rzepakowy.
6.Do sałatek używamy oleju słonecznikowego.
SMACZNEGO!!!