INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI  NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY 

 Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2024/2025 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły. 

 W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego. 

 

INTENDENT    TEL    509-972-127 

SEKRETARIAT TEL   48/331-24-13 

Deklaracja obiadowa do pobrania

Opłata za obiady

 

Uwaga!!! Zmiana w zakresie wpłat za obiady

Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną przez nowy system zamawiania posiłków „zamowposilek.pl”. Rejestracja jest już uruchomiona.
Rejestracja jest możliwa na naszej stronie internetowej:

https://aplikacja.zamowposilek.pl/users/sign_in


Poniżej znajdują się linki do filmów instruktażowych (należy kliknąć w poniższe linki aby otworzyć lub skopiować do przeglądarki internetowej):

Jak się zarejestrować: https://youtu.be/mVUF8pUVsQM

Jak zapłacić i zamawiać posiłki: https://bit.ly/2J7 o0xz

Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.

Po tym terminie nastąpi blokada zamówień na ten miesiąc.

Informacja dotycząca odpisów za obiady:
Rodzice będą mieli możliwość anulowania zamówionych posiłków do godz. 8:00 w dniu wydania posiłku przez aplikację.
Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną przez nowy system zamawiania posiłków „zamowposiłek.pl ”. Rejestracja jest uruchomiona.

Terminy wpłat za obiady od 01.12.2024 – 05.12.2024 (do godz.16.00).

Po tym terminie wpłaty przechodzą na następny miesiąc.

Proszę o wpłaty kwoty na dany miesiąc kwota inna będzie wyrzucana z systemu .

Nie ma możliwości wpłaty innej kwoty niż na dany miesiąc.

Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.

Opłata za obiady za miesiąc Grudzień 2024 r. wynosi ;

dla Kl. 0A 15 X 5,00 zł = 75,00 zł

nauczyciele 15 X 10,00 zł = 150,00 zł

dla klas 1-8 15 x 5 zł = 75 zł

UWAGA

PROSZĘ W GRUDNIU NIE WPŁACAĆ ZA OBIADY NA MIESIĄC STYCZEŃ.

W grudniu będą oddane wszystkie odpisy za obiady i zaległe

środki z tzw. kieszonek z kont dzieci na koniec miesiąca i roku.

JADŁOSPIS  – Grudzień 2024  (16.12.2024 – 20.12.2024)

Poniedziałek 16.12.2024

Makaron spaghetti 100g(mąka pszenna) z sosem mięsno-pomidorowym200g(wieprzowina, cebula, seler, passata pomidorowa ,mąka pszenna ,sól przyprawy)mix sałat, sałata lodowa ,w sosie musztardowo-miodowym z oliwą z oliwek 30g(mix sałat ,sałata lodowa, szczypior, ogórek świeży ,oliwa z oliwek, cytryna, musztarda ,jaja, gorczyca ,miód, sól ,przyprawy), sok naturalny z jabłek i gruszek100% 200ml,jabłko 150g

Wtorek 17.12.2024

Gulasz z karczku 70g z warzywami 170g(karczek wieprzowy ,papryka, cebula, mąka pszenna, sól, przyprawy, olej rzepakowy )kasza gryczana palona 100g(gryka, sól),ogórek kiszony 100g, kompot z wiśni i jabłek (wiśnie, jabłka, cukier) 200ml

Środa 18.12.2024

Barszcz czerwony z buraków 250ml(mięso z kurczaka i indyka,marchew,pietruszka,seler,por,cebula,buraki,sól,przyprawy,cukier,kwasek cytrynowy, śmietana 18%)ziemniaki 200g,banan 200g

Czwartek 19.12.2024

Łazanki z kapustą kiszoną, mięsem wieprzowym i pieczarkami 300g(kapusta kiszona, pieczarki wieprzowina ,cebula, olej ,sól, przyprawy, makaron łazanki, mąka pszenna)mandarynka 100g Kompot wieloowocowy z dodatkiem suszonych owoców(czarna porzeczka, jabłko, gruszka, śliwka cukier) 200ml

Piątek 20.12.2024

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami ,warzywami i ziel pietr na kurczaku i indyku, chleb starodawny, chleb gryster, chleb pasterski, bułka gryzka (mąka pszenna, mąka żytnia) muffinka50g(mąka pszenna, jaja)

1.Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki

2.Jadłospis może ulec zmianie

3.Zawartość soli wynosi 1,3g ,

4. Zawartość cukru wynosi 5g ,

5.Do smażenia używamy olej rzepakowy.

6.Do sałatek używamy oleju słonecznikowego.

SMACZNEGO!!!

.