INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY
Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2023/2024 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły.
W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego.
INTENDENT TEL 509-972-127
SEKRETARIAT TEL 48/331-24-13
Deklaracja obiadowa do pobrania
Opłata za obiady
Listopad 2023
Opłata za obiady w m-cu listopadzie 2023 r. wynosi :
Dla KL. 1-8 21 X 4 zł = 84 zł
Dla kl. 0 21 x 4 zł = 84 zł
Pracownicy szkoły i nauczyciele 21 X 8 zł = 168 zł
Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną na konto PSP nr 17
84 1240 3259 1111 0010 3720 5015
(w treści ; imię i nazwisko dziecka, klasa)
Opłaty za obiady wpłacamy od 1.11.2023 – 5.11.2023 r.
Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.
Obiady wpłacone po w/w terminie będą zwracane na konto rodzica.
Odpisy za obiady będą zwracane na koniec m-ca na konto.
Po dokonaniu opłaty karty obiadowe do odebrania na stołówce szkolnej.
Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.
JADŁOSPIS – Listopad-Grudzień 2023 (27.11.2023 – 01.12.2023)
27.11.2023 Poniedziałek
Zupa gołąbkowa z ziemniakami ryżem kapustą białą z warzywami na wieprzowinie z ziel pietr
(mąka pszenna , seler, mleko ) 350ml chleb pszenny, chleb pszenno-żytni ,chleb z ziarnami 40g
(mąka pszenna, mąka żytnia), jabłko 150g
28.11.2023 Wtorek
Kotlet pożarski z fileta z piersi z kurczaka z serem żółtym 100g (mąka pszenna, jaja) ,smażony
ziemniaki 200g, marchew z groszkiem z masłem 100g gotowana
kompot z czarnej porzeczki i jabłek 200ml, śliwka 50 g
29.11.2023 ŚRODA
Makaron świderki z brokułem20g ,indykiem filetem 20g z sosem śmietanowym 300g gotowany
(mąka pszenna, mleko, jaja), sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem 50g
Kisiel pitny z truskawek 200ml
30.11.2023 Czwartek
Pulpet wieprzowy 100g w sosie pomidorowym 50g ( mąka pszenna, jaja) duszony,
kasza pęczak 100g (jęczmień) ,surówka z ogórka kiszonego ,jabłka, cebuli z olejem 100g
Sok naturalny z jabłek 200ml
01.12.2023 Piątek
Zupa zalewajka z ziemniakami warzywami na wieprzowinie z jajkiem ½ szt z ziel pietr 350ml
( mąka pszenna, groch, seler) 350ml
chleb pszenny, chleb pszenno-żytni ,chleb z ziarnami 40g (mąka pszenna, mąka żytnia),
baton owsiano-miodowy 30g (owies)
1.Szczegółowy wykaz alergenów, składników i potraw dostępny u intendentki.
2.Jadłospis może ulec zmianie.
3.Zawartość soli na osobę wynosi 3g.
4. Zawartość cukru na osobę wynosi 5g.
5.Do smażenia sałatek używamy olej rzepakowy.
SMACZNEGO!!!