INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI  NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY 

 Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2023/2024 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły. 

 W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego. 

 

INTENDENT    TEL    509-972-127 

SEKRETARIAT TEL   48/331-24-13 

Deklaracja obiadowa do pobrania

Opłata za obiady

 Listopad  2023

Opłata za obiady w m-cu listopadzie 2023 r.  wynosi :

Dla KL. 1-8      21 X 4 zł = 84 zł

Dla kl. 0          21 x 4 zł = 84 zł

Pracownicy szkoły i nauczyciele 21 X 8 zł = 168 zł

Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną na konto PSP nr 17

84 1240 3259 1111 0010 3720 5015

(w treści ; imię i nazwisko dziecka, klasa)

Opłaty za obiady wpłacamy od 1.11.2023 – 5.11.2023 r.

Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.

Obiady wpłacone po w/w terminie będą zwracane na konto rodzica.

Odpisy za obiady będą zwracane na koniec m-ca na konto.

Po dokonaniu  opłaty  karty obiadowe do odebrania na stołówce szkolnej.

Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.

JADŁOSPIS  – Listopad-Grudzień 2023  (27.11.2023 – 01.12.2023)

27.11.2023 Poniedziałek

Zupa gołąbkowa z ziemniakami ryżem kapustą białą z warzywami na wieprzowinie z ziel pietr

(mąka pszenna , seler, mleko ) 350ml chleb pszenny, chleb pszenno-żytni ,chleb z ziarnami 40g

(mąka pszenna, mąka żytnia), jabłko 150g

28.11.2023 Wtorek

Kotlet pożarski z fileta z piersi z kurczaka z serem żółtym 100g (mąka pszenna, jaja) ,smażony

ziemniaki 200g, marchew z groszkiem z masłem 100g gotowana

kompot z czarnej porzeczki i jabłek 200ml, śliwka 50 g

29.11.2023 ŚRODA

Makaron świderki z brokułem20g ,indykiem filetem 20g z sosem śmietanowym 300g gotowany

(mąka pszenna, mleko, jaja), sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem 50g

Kisiel pitny z truskawek 200ml

30.11.2023 Czwartek

Pulpet wieprzowy 100g w sosie pomidorowym 50g ( mąka pszenna, jaja) duszony,

kasza pęczak 100g (jęczmień) ,surówka z ogórka kiszonego ,jabłka, cebuli z olejem 100g

Sok naturalny z jabłek 200ml

01.12.2023 Piątek

Zupa zalewajka z ziemniakami warzywami na wieprzowinie z jajkiem ½ szt z ziel pietr 350ml

( mąka pszenna, groch, seler) 350ml

chleb pszenny, chleb pszenno-żytni ,chleb z ziarnami 40g (mąka pszenna, mąka żytnia),

baton owsiano-miodowy 30g (owies)

1.Szczegółowy wykaz alergenów, składników i potraw dostępny u intendentki. 

2.Jadłospis może ulec zmianie. 

3.Zawartość soli na osobę wynosi 3g. 

4. Zawartość cukru na osobę wynosi 5g. 

5.Do smażenia sałatek używamy olej rzepakowy. 

SMACZNEGO!!!

.