INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI  NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY 

 Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2023/2024 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły. 

 W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego. 

 

INTENDENT    TEL    509-972-127 

SEKRETARIAT TEL   48/331-24-13 

Deklaracja obiadowa do pobrania

Opłata za obiady

 Czerwiec  2024

Opłata za obiady w m-cu czerwcu 2024 r.  wynosi :

Dla KL. 1-8      12 X 4 zł = 48 zł

Dla kl. 0          12 x 4 zł = 48 zł

Pracownicy szkoły i nauczyciele 12 X 8 zł = 96 zł

Żywienie dzieci jest do 18.06.2024

Zakończenie roku szkolnego 21.06.2024

Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną na konto PSP nr 17

84 1240 3259 1111 0010 3720 5015

(w treści ; imię i nazwisko dziecka, klasa)

Opłaty za obiady wpłacamy od 1.06.2024 – 5.06.2024 r.

Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.

Obiady wpłacone po w/w terminie będą zwracane na konto rodzica.

Odpisy za obiady będą zwracane na koniec m-ca na konto.

Po dokonaniu  opłaty  karty obiadowe do odebrania na stołówce szkolnej.

Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.

JADŁOSPIS  – Czerwiec 2024  (17.06.2024 – 18.06.2024)

Poniedziałek 17.06.2024

Zupa ogórkowa z ziemniakami warzywami i ziel pietr na kurczaku

(kurczak,marchew,pietruszka,cebula,ziemniaki,śmietana,sól,przyprawy, mleko, seler ,mąka pszenna) 350ml

Bułka pszenna, chleb pszenny, chleb pszenno-żytni, chleb z ziarnami 40g,brzoskwinia 100g

(mąka pszenna, żytnia ,sezam, siemię lniane)

Wtorek 18.06.2024

Makaron gotowany z kurczakiem, szpinakiem, czosnkiem, pomidorami suszonymi ze śmietaną 300g,(mleko)

sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem 100g

Kompot z czarnej porzeczki i jabłek 200ml, jogurt jagodowy 140g Premium

(mleko, żywe kultury bakterii, jagody 11%

1.Szczegółowy wykaz alergenów, składników i potraw dostępny u intendentki. 

2.Jadłospis może ulec zmianie. 

3.Zawartość soli na osobę wynosi 3g. 

4. Zawartość cukru na osobę wynosi 5g. 

5.Do smażenia sałatek używamy olej rzepakowy. 

SMACZNEGO!!!

.