INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI  NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY 

 Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2023/2024 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły. 

 W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego. 

 

INTENDENT    TEL    509-972-127 

SEKRETARIAT TEL   48/331-24-13 

Deklaracja obiadowa do pobrania

Opłata za obiady

 Maj  2024

Opłata za obiady w m-cu maju 2024 r.  wynosi :

Dla KL. 1-8      14 X 4 zł = 56 zł

Dla kl. 0          19 x 4 zł = 76 zł

Pracownicy szkoły i nauczyciele 14 X 8 zł = 112 zł

2.05 DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

14.05-16.05 EGZAMINY OŚMIKLASISTÓW (Dzień wolny od zajęć dydaktycznych klasy)

29.05 DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

31.05 DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną na konto PSP nr 17

84 1240 3259 1111 0010 3720 5015

(w treści ; imię i nazwisko dziecka, klasa)

Opłaty za obiady wpłacamy od 1.05.2024 – 5.05.2024 r.

Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.

Obiady wpłacone po w/w terminie będą zwracane na konto rodzica.

Odpisy za obiady będą zwracane na koniec m-ca na konto.

Po dokonaniu  opłaty  karty obiadowe do odebrania na stołówce szkolnej.

Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.

JADŁOSPIS  – Maj 2024  (06.05.2024 – 10.05.2024)

Poniedziałek 06.05.2024

Zupa fasolowa z ziemniakami i ziel pietr na wieprzowinie( mąka pszenna, seler) 350ml

chleb tradycyjny, bułka gryzka, chleb pełen ziaren, chleb pasterski 50g

(mąka pszenna, mąka żytnia),

danon actimel jogurt 100g (mleko) z żywymi kulturami bakterii

Wtorek 07.05.2024

Pierogi z serem białym 200g (mąka pszenna, mleko, jaja) gotowane

Sos jogurtowo-truskawkowy 50g (mleko),chipsy z marchwi 50g

Kompot z czarnej porzeczki jabłek 200ml,

Środa 08.05.2024

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, warzywami na kurczaku i ziel pietruszką,

(mąka pszenna, seler ) 350ml

chleb tradycyjny, bułka gryzka, chleb żytni, chleb piastowski 50g

(mąka pszenna, mąka żytnia), banan 150g

Czwartek 09.05.2024

Gulasz z wieprzowiny z warzywami(mąka pszenna , seler)200g duszony

Makaron kokardki 100g(mąka pszenna)

surówka z ogórka kiszonego jabłkiem i cebulka z olejem 100g

kompot z wiśni i jabłek 200ml,jabłko 150g

Piątek 10.05.2024

Ryba miruna panierowana, (mąka pszenna, jaja, ryba) smażona 100g, ziemniaki 200g,

warzywa z cebulką duszone po grecku 100g

Herbata zielona z cytryną i pomarańczą 200ml

1.Szczegółowy wykaz alergenów, składników i potraw dostępny u intendentki. 

2.Jadłospis może ulec zmianie. 

3.Zawartość soli na osobę wynosi 3g. 

4. Zawartość cukru na osobę wynosi 5g. 

5.Do smażenia sałatek używamy olej rzepakowy. 

SMACZNEGO!!!

.