INFORMACJA ŻYWIENIOWA DOTYCZĄCA DEKLARACJI  NA SPOŻYWANIE OBIADÓW I ODPISÓW ZA OBIADY 

 Podstawą do wydawania obiadów jest wypełniona deklaracja obiadowa. Rodzic/opiekun wypełnia oświadczenie, że jego dziecko będzie w roku szkolnym 2024/2025 spożywać obiady i na tej podstawie dziecko jest liczone do posiłków. W razie rezygnacji z obiadów należy powiadomić intendenta lub sekretariat szkoły. 

 W przypadku nieobecności ucznia lub nauczyciela można dokonać odpisu opłaty za obiady. Warunkiem niezbędnym do dokonania odpisu jest zgłoszenie do sekretariatu lub intendentce faktu nieobecności w dniu poprzedzającym obiad lub danego dnia rano do godz. 8.30 (przynajmniej 3 dni z powodu choroby lub innej nieobecności). Zwroty będą realizowane na konto rodzica lub opiekuna pod koniec danego miesiąca rozliczeniowego. 

 

INTENDENT    TEL    509-972-127 

SEKRETARIAT TEL   48/331-24-13 

Deklaracja obiadowa do pobrania

Opłata za obiady

 

Uwaga!!! Zmiana w zakresie wpłat za obiady

Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną przez nowy system zamawiania posiłków „zamowposilek.pl”. Rejestracja jest już uruchomiona.
Rejestracja jest możliwa na naszej stronie internetowej:

https://aplikacja.zamowposilek.pl/users/sign_in


Poniżej znajdują się linki do filmów instruktażowych (należy kliknąć w poniższe linki aby otworzyć lub skopiować do przeglądarki internetowej):

Jak się zarejestrować: https://youtu.be/mVUF8pUVsQM

Jak zapłacić i zamawiać posiłki: https://bit.ly/2J7 o0xz

Prosimy o pełne i terminowe wpłaty za obiady na dany miesiąc.

Po tym terminie nastąpi blokada zamówień na ten miesiąc.

Informacja dotycząca odpisów za obiady:
Rodzice będą mieli możliwość anulowania zamówionych posiłków do godz. 8:00 w dniu wydania posiłku przez aplikację.
Wpłaty za obiady wnosimy tylko drogą elektroniczną przez nowy system zamawiania posiłków „zamowposiłek.pl ”. Rejestracja jest uruchomiona.

Terminy wpłat za obiady od 01.11.2024 – 05.11.2024(do godz.16.00).

Po tym terminie wpłaty przechodzą na miesiąc grudzień.

Proszę o wpłaty kwoty na dany miesiąc kwota inna będzie wyrzucana z systemu .

Nie ma możliwości wpłaty innej kwoty niż na dany miesiąc.

Proszę zapoznać się z regulaminem korzystania ze stołówki szkolnej.

Opłata za obiady za miesiąc Listopad 2024 r. wynosi ;

dla Kl. 0A – 8 19 X 5,00 zł = 95,00 zł

dla klas 1-8 19 x 5 zł = 95 zł

nauczyciele 19 X 10,00 zł = 190,00 zł

JADŁOSPIS  – Listopad 2024  (18.11.2024 – 22.11.2024)

Poniedziałek 18.11.2024

Zupa meksykańska z mięsem wieprzowym ziemniakami, warzywami i natką pietruszki 350ml,gotowana(mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, fasola czerwona, natka pietruszki papryka czerwona, kukurydza, passata pomidorowa, sól, przyprawy) Chleb starodawny, bułka gryzka pszenna, chleb pytlowy pszenno-żytni, chleb pasterski(mąka pszenna, mąka żytnia) 40g,jabłko150g,

Wtorek 19.11.2024

Pierogi z serem białym 300g gotowane (mąka pszenna, jaja, sól, ser twaróg półtłusty, mleko, cukier, cukier waniliowy)z musem truskawkowo-jogurtowym 50g (truskawka, jogurt naturalny ,żywe kultury bakterii, cukier, cukier waniliowy),chipsy z marchwi i rzodkwi białej 50g, kompot z wiśni i jabłek (wiśnia, jabłko, cukier)200ml

Środa 20.11.2024

Gulasz z wieprzowiny od szynki z natką pietruszki 170 ml duszony ( mięso do szynki wieprzowe, marchew, pietruszka, seler , por, cebula ,olej rzepakowy natka pietruszki, tymianek, majeranek, rozmaryn, mąka pszenna, czosnek ,czosnek granulowany, pieprz, sól, papryka mielona słodka) ziemniaki 200g,sałatka z buraka czerwonego gotowanego z jabłkiem, cebulą i oliwą z oliwek 100g melisa z pomarańczą(herbata ziołowa melisa, pomarańcza, cukier) 200ml

Czwartek 21.11.2024

Zupa jarzynowa z ziemniakami ,natką pietruszki350ml gotowana(udziec indyk, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler , por, cebula, kalafior, brokuł, brukselka, passata pomidorowa ,śmietana 18%, mleko, natka pietruszki, masło, majeranek, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka czerwona, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, sól, papryka mielona słodka,)gruszka 200g Chleb starodawny, bułka gryzka pszenna, chleb pytlowy pszenno-żytni, chleb pasterski(mąka pszenna, mąka żytnia) 40g,jogurt owocowy pitny( smaki; owoce leśne, brzoskwinia, truskawka malina) (mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych ,około 8%owoce )370g,

Piątek 22.11.2024

Paluszki rybne 100g smażone (paluszki rybne z morszczuka, bułka tarta, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy) kasza jęczmienna 100g( jęczmień) ,surówka z kapusty kiszonej z marchwi, jabłka, cebuli oliwa z oliwek, natka pietruszki 100g sok jabłko-gruszka 100% owoców (jabłko, gruszka,)200ml

1.Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki

2.Jadłospis może ulec zmianie

3.Zawartość soli wynosi 1,3g ,

4. Zawartość cukru wynosi 5g ,

5.Do smażenia używamy olej rzepakowy.

6.Do sałatek używamy oleju słonecznikowego.

SMACZNEGO!!!

.